به گزارش سافت گذر، در مطالعه ای که اخیراً انجام شده، مشخص گردیده که بازیافت فلزات قطعات الکترونیکی هزینه کمتری را برای کمپانی ها در بر خواهد داشت.
همانطور که می دانید، زباله های الکترونیکی یکی از بزرگترین مشکلات امروز دنیا هستند. در دنیایی که افراد پس از خرید یک گوشی جدید، دستگاه قبلی خود را دور می اندازند، کسی به اینکه چه بلایی سر کره زمین می آید فکر نمی کند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، در سال 2016 بیش از 44.7 میلیون تُن زباله الکترونیکی اعم از گوشی و قطعات برقی دور ریخته شد که تنها 20 درصد آنها بازیافت شد و بقیه یا دفن شدند، یا وارد جو کره زمین شدند و یا ذوب شدند. هر کدام از این شیوه های دفع زباله های الکترونیکی کمترین اثر مخربی که دارد این است که باعث آلودگی آب و خاک می شود. بنابراین دور انداختن زباله ها در طبیعت آسیب بسیار زیادی به محیط زیست وارد می کند.
شاید بهترین راه برای متقاعد کردن افراد و شرکت ها جهت دور نینداختن زباله های الکترونیکی این که بگوییم این قطعات معادن کوچکی از طلا می باشند. البته این مطلب تا حدودی درست است زیرا وجود فلزات گران قیمت در این وسایل واقعیت دارد.
به گزارش سافت گذر، انسانها هر سال بیش از 1.7 میلیارد گوشی خریداری می کنند که تنها در یک میلیون از آنها حدود 35 کیلوگرم طلا، حدود 15876 کیلوگرم مس و حدود 350 کیلوگرم نقره وجود دارد. به همین خاطر برخی افراد بر این باورند که بازیافت این مواد از نظر مفید بودن برای محیط زیست راه حل کاملاً مناسبی است.
برای روشن کردن این مسئله، تیمی از محققان از دانشگاه های بیجینگ سینگشوا و ماکوری سیدنی مطالعه ای به انجام رساندند که نتایج آن نیز به عنوان یک مقاله چاپ شد.
برای انجام این مطالعه، ابتدا داده هایی از 8 کارخانه بازیافت چین جمع آوری شد و این تیم ها تمام هزینه های بازیافت فلزات قیمتی از تلویزیون و استخراج آنها از معادن را با یکدیگر مقایسه کردند.
سپس این افراد یارانه های دولت و سود شرکت های بازیافت را محاسبه کرده و سعی کردند برای داده های جمع آوری شده معادله ای تشکیل دهند.
در انتها محققان تمام هزینه ها را ارزیابی کردند و متوجه شدند که استخراج طلا، مس و نقره از معادن، 13 برابر گرانتر از استخراج آنها از قطعات الکترونیکی است.
البته نمی توان گفت که یارانه پرداختی دولت به شرکت های بازیافت در همه جای دنیا برابر است و قیمت بازیافت در تمام کشورها یکی است ولی به خاطر اینکه چین سردمدار تولید زباله های الکترونیکی است می توان داده ها را به اکثر جاهای دنیا نسبت داد.
به گزارش سافت گذر، راه حل این است که کمپانی ها متوجه شوند که از طریق بازیافت زباله های الکترونیکی می توانند درآمد هنگفتی داشته باشند.
منبع: futurism.com